Hur fungerar automatiskt medlemsval?

När automatiskt medlemsval är i bruk för ett kontor, tilldelas de förhandsdefinierade uppgifterna automatiskt till den valda ansvarspersonen, när uppgifter av den valda typen tilldelas till kontoret i fråga. Adminbrukare kan välja om denna funktion skall användas för ett kontor eller inte, samt vilken ansvarsperson uppgifter automatiskt tilldelas. Det är möjligt att välja samma ansvarsperson för alla uppgiftstyper, eller definiera olika ansvarspersoner för olika uppgifter, samt att välja om vissa uppgifter skall tilldelas automatiskt och andra inte.